First Love

Okay.. first one.. 
Aisyah teringin Nak cakap pasal first love. Apa tu first love ? 😟Cinta pertama right? Aisyah ni bukan la arif sangat pasal cinta2 Sebab umur pun orang kata muda jagung lagi. But apa boleh buat Aisyah cuma nak Share apa yg Aisyah penah alami dulu. 
Pengalaman Aisyah sukakan someone ni start darjah 6 πŸ˜‚ni yg dinamakan cinta monyet Tapi bagi Aisyah biaq la monyet ka beruk ka lutong ka 
Janji ada satu perasaan suka terhadap lelaki/ perempuan pada kali pertama tu la yg dinamakan first love. Orait... 
Aisyah share pengalaman Ya. 
Start dari darjah 6 tu Aisyah ada minat Dekat sorang student baru. comel. Memang comel. Jambu2 gitu,orang dia pandai banyak cakap then suka gelak. Tapi sayangnya dia kelas no 2 .masa tu Aisyah dikelas no 1 .Hihi.πŸ˜πŸ™ˆ
Aisyah syok kat dia Sebab dia suka gelak. fitrah tu datang seniri. Tapi Aisyah tak penah tegur dia atau bercakap dgn dia. Usya2 pandang dari jauh ja mampu Sebab Aisyah ni seorang yg pendiam tak banyak cakap tak ramai kawan.huhuhu πŸ™ŠπŸŽˆ
Habis ja upsr Aisyah ingat nak try cakap dgn dia Tapi Macam tak kena Sebab Aisyah perempuan kan. So pendam jugak sampai satu masa Aisyah ada dapat surat cinta dari dia. Ya allah Bila ingat balik moment tu rasa lawak pun ada. Sebab surat tu dironyok Macam sampah lepastu letak bawah meja. memula Aisya ingat sampah padahal surat qupanya. alahaiii.. 
Start dari tu baru Aisyah Tau dia pun suka Aisyah jugak.moment yg sampai lani Aisyah Dok ingat .
Tapi cinta monyet ni oqang kata Sat ja kan. lepas masuk sekolah menengah semua Macam tak da pa2. Aisyah dengan dia berpisah Macam tu ja. Hihi. Btw. Aisyah Okay ja Sebab abang2 Dekat sek menengah lagi hensem wey. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Ok dak2 lawak ja Ha.. 

Dari situ Aisyah belajaq satu perkara .
Dear sahabat. Cinta tu fitrah, datangnya dari syurga. Jadi jaga lah kesucian cinta tu elok2 jangan kotori dengan hawa nafsu. 
Aisyah Kalau boleh teringin Nak tengok kawan2 yg bercinta bagai Nak tak sekarang bahagia boleh kahwin dengan sah. serius tak boleh la tengok ada yg putus harapan dengan cinta manusia ni. ingat ni Dear.. 

*gengam cinta manusia ditangan,simpan cinta Allah dihati.. 
Biar nanti hanya luka ditangan,bukannya dihati.. 

Setakat ni dulu coretan kedua Aisyah.. Nantikan yg akan datang dengan topik "GILA PUBLISITI" 

Tq ☺✨πŸ™ˆπŸ™ŠπŸ’–πŸŽˆ
Assalamualaikum.. 

Ulasan